Pumpkin Spice Latte!

Ik drink het liefst espresso :). Maar heel afentoe neem ik een koffie verkeerd (want serieus, dat is toch een vele malen leukere benaming dan latte?) omdat het zo lekker troostend is. Ik hou alleen niet zo van grote koffieketens, en al helemaal niet van Amerikaanse koffieketens die in Nederland belasting ontduiken, dus ik maak mijn PSL (oftewel koffie verkeerd met pompoen en speculaaskruiden) lekker zelf! Maar er zijn nog meer redenen om je PSL niet bij die keten te kopen. De belangrijkste is misschien dat er geen pompoen in zit. image Echte Pumpkin Spice Latte maak je zo: Meng een volle eetlepel pompoenpuree* met een theelepel speculaaskruiden. Kook 200ml amandel (of soja-) melk  en voeg de pompoenpuree al roerend toe zodat hij goed oplost. Voeg naar smaak suiker toe (vind ik zelf niet nodig). Giet de hete melk in een koffie verkeerd glas of mok en giet er een kopje espresso bij. Voor een mooi effect kan je de melk opschuimen en giet je de espresso langzaam in de melk. Om hem echt af te maken doe je er een flinke dot slagroom op (bijvoorbeeld de Schlagfix die bij veggie4u in den haag te koop is) en/of strooi je er nog wat speculaaskruiden op. *Nog een tip voor pompoenpuree: Amerikanen kopen dit een blikje. Ik ben het in Nederland nog nooit tegen gekomen, maar het is heel makkelijk zelf te maken door pompoen te koken of roosteren en vervolgesn te pureren. Voor een kopje koffie heb je maar een heel klein beetje puree nodig. Ikroostel meestal een hele pompoen voor een groter gerecht (zoals Pumpkin Bread of pompoenkoekjes), en bewaar een paar lepels puree voor de PSL.

Edit: Een nog belangrijkere reden om je PSL zelf te maken is zodat je zeker weet dat hij puur plantaardig is.  In de PSL mix van de koffieketen zit gecondenseerde koemelk.

Leave a comment