Pastinaak-venkel-prei-soep

Als je van het natuurlijke zoet van groenten houd, ga je dit soepje geweldig vinden! Het is heel simpel, maar oh zo bevredigend…

Snij 4 pastinaken, 1 venkelknol en 1 prei in gelijke stukjes en doe ze in een pan. Gooi er een groentenbouillonblokje bij en zoveel kokend water dat de groenten net onder staan. Als alles zacht gekookt is mix je de soep in de blender of met een staafmixer. That’s it! Je kan er eventueel nog wat water bij gooien als je de soep liever wat dunner wilt. In veel recepten voor pastinaaksoep zie je dat men er iets romigs door heen doet (in vegan recepten vaak sojaroom of cashewnoten), maar dat is helemaal niet nodig.

Ik ben benieuwd wat je van dit herfstreceptje vindt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s